Umetnost interpretacije

Predstavljamo hornistkinju Aneke Skot, vodeću izvođačicu na istorijskim hornama. Ona će odsvirati kompozicije Šarla Gunoa i Žozef-Emila Majfreda.

Skot je studije horne započela na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, a onda je specijalizovala istorijsko izvođenje u Francuskoj i Holandiji. Ona je prva hornistkinja u nekoliko vodećih ansambla posvećenih ranoj muzici poput Revolucionarnog i romantičnog orkestra i Engleskih baroknih solista, ansambla Pigmalion, Orkestra Sikstin, Dandin konsorta.

U svojoj solističkoj karijeri Aneke Skot izvodi široki repertoar virtuoznih dela pisanih za hornu u protekla tri veka. Njena ekspertiza i umeće omogućili su da se horna čuje na drugačiji način - kao ravnopravan solistički instrument. Takođe, ona je prvi put u modernoj epohi izvela mnoga dela za rane oblike horne, posebno se fokusirajući na francuski repertoar. Aneke Skot se bavi muzikološkim istraživačkim radom, kao i edukacijom novih generacija hornista na vodećim muzičkim obrazovnim insitucijama Evrope.

Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво