Imaginarni pejzaži

Podsetićemo se albuma „Clonic Earth“ italijanskog elektroakustičkog kompozitora Valerija Trikolija, koji je 2016. godine objavila diskografka kuća Pan mjuzik (PAN MUSIC).

Valerio Trikoli zauzima osobeno mesto na sceni elektronske eksperimentalne muzike s obzirom da radi u okvirima nove konkretne i akuzmatične muzike, koristići analogni živi sempling i monitaranje studijskih i dokumentarnih snimaka na magnetofonskoj četvrtinčnoj traci.

Pored toga Trikolijev svet je vezan za istraživanje psiholoških, metafizičkih i okultnih tema unutar njegovih neobičnih zvučnih struktura u kojima se otvara prostor za drugačije, proširene narative nastale slaganjem različitih i neočekivanih zvučnih izvora. Album „Clonic Earth" ističe se po kompleksnosti detalja i akustičkih referenci, koje donose zvučni objekti lišeni svoje primarne kontekstualne ravni. Za razliku od njegovog prethodnog albuma Miseri Lares Trikoli sada koristi više modifikovanog i procesovanog zvuka, posebno vokalnih elemenata koji se u osnovi baziraju na mističnim Haldejskim proročanstvima i kasnim romanima Filipa Dika. U tom smislu, umetnik pokušava da u svojim numerama postigne neku vrstu rituala vatre i da poveže slušaoca sa vibrirajućom površinom sveta.

Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво