Studio 6 na bis – Velveti i prijatelji

Podsetićemo se nastupa beogradskog benda Velveti, koji su sa prijateljima nastupili u Studiju 6 Radio Beograda 23. aprila 2014. godine.

Bend Velveti nastao je krajem novembra 2013. godine, kao potreba okupljenih muzičara da odaju počast Lu Ridu, koji je preminuo 27. novembra 2013.

Kada je Velvet Underground nastao sredinom 60-ih godina prošlog veka, smatarani su jednim od radikalnijih bendova tog vremena. Dok ih Endi Vorhol nije otkrio, uobličio i usmerio ka određenoj estetici, još uvek nisu bili zastupnici progresivnog pravca rokenrola. Ali kada su postli bend koji nastupa sa modelom Niko, kao pevačicom, i koji ima Lu Rida, novog mesijanskog pesnika, glas njujorške umetničke scene, promenili su rokenrol zauvek.Prvi album, Velvet Underground, nastao 1967. godine, postao je i ostao prekretnica u savremenoj istoriji muzike. Na ovom albumu nalaze se neke od njihovih najboljih pesama i skoro sve će biti izvede u integralnom obliku u Studiju 6, uz nekoliko pesama koje su kasnije nastale, kao i nekoliko Lu Ridovih umetničkih dela.

Velveti su:
Dejan Utvar (bubnjevi - Kazna za uši, Autopark, Eyesburn), Vladislav Rac (vokal i bas gitara - KKN), Milorad Ristić (vokal i gitara - Darkwood Dub), Nikola Berček (vokal i gitara - Autopark).
Pevači:
Katarina Jovanović, Ana Sofrenović, Toma Grujić, Anja Đorđević, Vladimir Kolarić, Boris Mladenović, Milica Mitić, Đurđa Stanković, Stray Dogg, Ana Ćurčin
Gostujući muzičari:
Sonja Lončar (klavir), Filip Krumes (violina)

broj komentara 0 pošalji komentar