Knjiga za slušanje

Imanuel Mifsud: Juta Hajm (1)

Putovanje u Istočni Berlin i noć provedena sa nepoznatom ženom usmeravaju život malteškog glumca Erika Šerija na put čežnje i nadanja, traganja za ljubavlju i iščekivanja ponovnog susreta ili makar odgovora na neko od mnogih pisama koja joj šalje.

Imanuel Mifsud je rođen je na Malti 1967. godine. Prozaista je i pesnik koji je osvojio više nagrada, a pisao je i knjige za decu. Godine 2002. osvojio je Nacionalnu nagradu za prozu, za zbirku kratkih priča Neobične priče Sare Su Samut. Istu nagradu osvojio je i 2014. za svoj roman Juta Hajm, koji je preveden na engleski, srpski, slovenački i arapski jezik. Godine 2011. postao je prvi malteški pisac kome je dodeljeno veliko međunarodno priznanje, kada je njegova knjiga U ime oca (i sina) osvojila Nagradu Evropske unije za književnost. Mnoge njegove pesme takođe su prevedene na više jezika. Godine 2005. njegova zbirka Poverljivi izveštaji objavljena je u Irskoj, a 2014. izbor pesama objavljen je u Sloveniji. Mifsud je osvojio Nacionalnu nagradu za poeziju 2015. i 2016. godine, i to za zbirke Penelopa čeka (objavljena u Velikoj Britaniji pod nazivom Igra talasa, 2017. godine) i Riba, koje će u Srbiji objaviti izdavač Treći Trg. Imanuel Mifsud drži predavanja iz književnosti i pozorišta na Univerzitetu Malte.

Roman Juta Hajm objavljen je na Malti 2014. godine, a uskoro će se u prevodu Milana Dobričića pojaviti u izdanju Trećeg Trga iz Beograda.
Čita Aleksandar Božović.
Urednica Tanja Mijović.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се