Studio 6 na bis – Damir Imamović i ansambl Sevdah Takht

Podsetićemo se nastupa Damira Imamovića i njegovog ansambla Sevdah Takht. Čućete snimak koncerta održanog 19. oktobra 2015. godine u okviru ciklusa „Koncerti u Studiju 6 Radio Beograda”.

Sevdah Damira Imamovića predstavlja novi korak u razvoju tradicije sevdaha. Ovaj umetnik rođen je u Sarajevu, u porodici legendarnog majstora sevdaha Zaima Imamovića, i basiste, autora, pevača i producenta Nedžada Imamovića. Damir od detinjstva uči o estetici ove tradicionalne umetnosti.

Od 2005. godine, počinje sa solo nastupima (vokal i gitara), posle čega formira svoj prvi trio sa kojim snima dva zapažena albuma. Osim izvođačke karijere, Damir Imamović je aktivan i kao istraživač, predavač i edukator u okviru programa radionica i predavanja „SevdahLab" u kojem izlaže istoriju, estetiku i zanatske tajne sevdaha kao tradicionalne umetnosti.

Na koncertu u Studiju 6 Radio Beograda nastupio je sa svojim dugogodišnjim saradnicima, Ivanom Mihajlovićem (bas), Nenadom Kovačićem (udaraljke), kao i sa novom violinistkinjom Ivanom Đurić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво