Читај ми!

Vek harmonike – Nataša Grujović i Stiv Kaspar

Snimak sa koncerta elektro-akustičnog dua koji čine harmonikašica Nataša Grujović, i kompozitor i elektroničar Stiv Kaspar. Na koncertu koji su ovi umetnici održali 18. oktobra 2016. godine na festivalu Touch of noir u Dudelanžu u Luksemburgu, izveli su izuzetno zahtevno delo Stiva Kaspara, u trajanju od 64 minuta, pod nazivom „Chapter II – Uncanny valley”.

U neočekivanom susretu pre više od četiri godine, Stiv Kaspar i Nataša Grujović prvi put su se sastali na bini, na festivalu u Luksemburgu, i od tada veoma blisko sarađuju. Njihova muzika kreće se u domenu istraživanja artikulacije, dinamike i tonskih boja, a spajanjem sličnih boja i artikulacijom zvuka, harmonika i elektronika se stapaju u neprekidnom zvučnom prostoru. Prilikom nastajanja jednog zvučnog tela, autor se svesno poigrava sa blizinom i perspektivom zvuka, to jest, prvim planom i pozadinom. Po rečima kritike, čulnost harmonike Nataše Grujović, susreće se sa misterioznim zvučnim pejzažima Stiva Kaspara.

Ovaj duo do sada je održao više uspešnih koncerata širom Evrope, a u maju ove godine najvaljen je njihov nastup na Ring Ring festivalu u Beogradu.

Urednica emisije Marija Vuković

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво