Direktan prenos iz Studija 6 Radio Beograda

Studio 6 – Schime Trio + 2

Emisija Studio 6 nastavlja rad i u novoj 2018. godini, ali i u novom, digitalnom Studiju 6 Radio Beograda. Nakon pet godina stvaranja ove scene i identiteta emisije Studio 6, sa ponosom ulazimo u šestu godinu rada i očuvanja domaćeg, ali i svetskog muzičkog stvaralaštva.

Schime Trio je autorski džez bend osnovan 2015. godine u Beogradu i čine ga: Predrag Milutinović, bubnjevi, Boris Šainović, kontrabas i Luka Ignjatović, saksofon. Od samog početka, sastav se fokusirao na izvođenje originalnih kompozicija saksofoniste benda Luke Ignjatovića. Pored izvođenja originalne muzike, koja je pod uticajem savremenog i tradicionalnog džeza kao i klasične muzike, Schime Trio veliku pažnju posvećuje kolektivnoj improvizaciji i interakciji. Svoj prvi album Do You Really Wanna Play? izdali su2016. godine za izdavačku kuću Metropolis Music Company. Nakon objavljivanja ovog izdanja Schime Trio je dobio poziv da svira na Beogradskom džez festivalu. U tom trenutku bendu se priključuje pijanista Sava Miletić i bend prvi put nastupa pod imenom Schime Trio + One.

Pred slušaocima Trećeg programa i gledaocima RTS 3 ovog puta nastupa i širi se Schime Trio + 2 budući da se originalnoj postavi pridružio i saksofonista Rastko Obradović.

Uredničko autorski tim: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević
Tonska režija: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Reditelj: Vanja Milanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво