Studio 6 na bis – Stray Dogg

Podsetićemo se nastupa sastava Stray Dogg, koji je 19. februara 2014. godine održan u okviru emisije STUDIO 6. Čućete integralnu verziju koncerta, kao i originalnu najavu muzičke urednice Nevene Popović

'Nova scena' koja se formirala u legendarnoj Šestici omogućila je domaćim i stranim stvaraocima i muzičarima sasvim novo mesto za kreiranje u dugačijim, studijskim uslovima, upoznavanje sa tehnikom, ali i mogućnost da pronađu put do mnogo većeg broja gledalaca i slušalaca u zemlji i inostranstvu.

Stray Dogg je beogradski bend koji je nastao 2011. godine i koji svoj zvuk bazira na melanholičnom indie rock-u. Sam početak rada benda vezuje se za nekoliko samostalnih nastupa kantautora Dušana Strajnića, posle čega mu se pridružuju Ana Janković (violina i prateći vokali) i Jelena Damjanović (klavir), a potom i Marko Ignjatović (gitara). U ovakvom sastavu je snimljen prvi studijski album Almost iz 2011. godine, a za potrebe nastupa i snimanja drugog studijskog albuma Fire's never wrong iz 2012. bendu se pridružuju Vladimir Milićević (bas gitara) i Relja Ilić (bubnjevi). Na pomenutnom drugom albumu bend je sarađivao sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom na pesmi Time, koja je ujedno i poslednji singl za koji je urađen i video spot.

Učestvovali su na brojnim lokalnim i regionalnim kompilacijama i poklonili svoju novu pesmu What Could Have Been za kampanju „65+: Stari nisu stvari".
Tokom 2013. godine bend je zabeležio veliki broj nastupa. U februaru su delili binu sa legendarnim osnivačem American Music Club-a Markom Ajcelom i njegovim bendom. U maju su organizovali prvi Americana Night Festival, na kom su učestvovali neki od trenutno najznačajnijih predstavnika amerikana žanra u Srbiji (Ana Ćurčin, Wooden Ambulance, On tour). Leto je bilo rezervisano za prvu turneju u okviru koje su posetili deset gradova u Srbiji, ali su održali i koncerte u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Za kraj uspešne 2013. godine, bend je održao veliki koncert u sali Amerikana beogradskog Doma omladine.

Urednica emisije Marija Vuković





Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво