Majstori baroka

Reprodukovaćemo snimak koncerta održanog 15. jula ove godine na festivalu u Peraladi u Kataloniji. Na programu su bila dela Anrija Demarea i Henrija Persla, koja su interpretirali polaznici Evropske barokne akademije iz Ambronea i instrumentalni ansambl Repiko. Dirigovao je Pol Egnju.

Festival u zamku u Peraladi osnovan je 1987. godine sa ciljem da se publici prezentuju najznačajniji operski pevači, solisti, orkestri i kamerni ansambli današnjice. Održava se svakog leta i u okviru njega se izvode opere, plesni performansi i mnogobrojni koncerti.

Evropska barokna akademija u Ombroneu osnovana je 1993. godine i ima značajnu ulogu u razvoju mladih umetnika. Vodili su je istaknuti dirigenti kao što su Vilijam Kristi, Jordi Savalj, Kristof Ruse i Erve Nike. Među bivšim polaznicima ove Akademije, mnogi su nastavili da grade uspešne međunarodne karijere, a pomenućemo umetnice kao što su Patricija Petibon, Ofelija Galjar i Sofi Karthojzer.

Ove godine, pedagoški direktor i dirigent Akademije je Pol Egnju. Upravo on je koncipirao program za nastup na festivalu u Peraladi, koji je izrgađen oko lika Didone, sa odlomcima iz opera Anrija Demarea i Henrija Persla.

Autor emisije Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво