Džez

Snimak koncerta kvarteta švajcarskog vokaliste Andreasa Šerera, održanog 28. avgusta 2016. na džez festivalu u austrijskom gradu Zalfeldenu.

Andreas Šerer, jedan je od najoriginalnijih glasova svoje generacije i netipičan izvođač u džez kontekstu. Nakon mladalačkih traganja u drugim muzičkim žanrovima, od svojih kasnih dvadesetih se okreće džezu i improvizovanoj muzici i polako razvija svoj stil. Njegovo pevanje nema previše veze sa klasičnim džez vokalima, već se oslanja na specifičnu tehniku između pevanja i govora, između vokaliza i izvođenja napisanih tekstova, čemu dodaje bitboks tehnike i sketovanje.

Danas ima nekoliko vlastitih projekata, među kojima se izdvajaju dva: jedan je kvartet Out of Land sa Emilom Parizjenom, Vensanom Peiranijem i Mihaelom Volnijem, dok je drugi onaj sa kojim je nastupio na festivalu u Zalfeldenu. To je bend A Novel of Anomaly, takođe kvartet, sa renomiranim finskim gitaristom Kaleom Kalimom, harmonikašem Lučanom Bjondinijem i bubnjarem Lukasom Niglijem. U ovoj postavi Šerer se predstavlja kao originalan tumač fjužn tradicije u savremenom i pitkom ključu, tipičnom za produkcije izdavačke kuće AKT.

Autor Nikola Marković
Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво