Sublimne frekvencije

Predstavićemo album Sleep Well Beast sastava The National, koji je u septembru objavila izdavačka kuća 4AD.

Ovaj njujorški bend prisutan je na indi muzičkoj sceni već šesnaest godina. Do sada su objavili šest studijskih albuma, koncipiranih tako da svaki od njih obuhvata nova poglavlja u životu glavnog junaka koje je pevač, tekstopisac i frontmen ovog sastava Met Beringer stvorio koristeći elemente sopstvene autobiografije.

Na najnovijem albumu, Sleep Well Beast, Beringer se bavi detaljima, uspesima ali pre svega poteškoćama bračnog života. Neophodno je napomenuti da je, kao i do sada, Beringerova supruga aktivno učestvovala u pisanju tekstova, te se bračna tematika i problemi sa kojima su se susretali nametnuli kao logičan sledeći korak. Ostavljajući po strani promišljene poetske rečenice sa ranijih albuma, Beringerovi su se okrenuli drugačijoj, mogli bi se reći mračnijoj tematici i drugačijem stilu pisanja, koji je istovremeno direktan i dvosmislen.

Muzički, nove pesme karakterišu prvenstveno izraženi ritmički obrasci i iznenadni melodijski preokreti, dočaravajući tako emocionalnu kompleksnost tekstova. To nas vodi do najveće promene u njihovom pristupu stvaranja pesama, a koja se odnosi na sve veću upotrebu elektronskih instrumenata i zvukova, kao što su ritam mašina, sintisajzeri, elektronski bubnjevi i lup efekti. S druge strane, instrumentarijumu su pridodati i različiti klasični instrumenti, što je rezultiralo ambicioznim, orkestarskim i slobodnim aranžmanskim rešenjima.

Autor emisije Jelena Damjanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво