Gramofonija - Bruno Bavota: Otisak

Predstavljamo ploču italijanskog pijaniste i autora Bruna Bavote koja je objavljena aprila ove godine.

Otisak (Impression) je zapravo, kompilacijsko izdanje na kojem se nalaze numere sa prethodnih pet albuma ovog autora, koje daju profil Bavotinog dosadašnjeg rada, što vizuelno sugeriše i grafičko rešenje naslovne strane ploče na kojoj je prikazan otisak prsta.

Bruno Bavota je rođen u Napulju 1983. godine, i izuzev kratkog perioda privatnih časova klavira, praktično je samouki pijanista. Numere koje stvara pripadaju širokom polju moderne klasike: to su melodične, ambijentalne, tonalne numere, mirnog karaktera. Stoga nije čudno što se njegovo ime često pominje u kontekstu autora poput Ludovika Einaudija, Rijuičija Sakamota, Dastina O'Halorana ili Nilsa Frama, ali on što je važnije jeste da Bavota uporno i strpljivo sledi svoj kreativni put i izraz.

O svom umetničkom putu Bavota kaže: „Muzika je ušla u moj život snažno i ja, danas, kažem da me je spasila. Ona drži upaljenim plamen u meni i ne dozovljava mu da se ugasi ni u najdelikatnijim trenucima. Nadam se da će moja muzika ostaviti nekakav trag, poput otiska prsta, a sa njim i deo mene", reči su Bruna Bavote.

Urednica Sanja Kunjadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво