FIFA zabranila odigravanje utakmice Kosovo-Brazil nakon intervencije FSS-a

Fudbalski savez Srbije saopštio je da najavljena prijateljska fudbalska utakmica takozvane reprezentacije Kosova i Brazila neće biti odigrana, pošto je FIFA zabranila taj susret na intervenciju FSS.

Na sajtu FSS navodi se da su, povodom informacija o toj utakmici kao projekta ideje jedne menadžerske agencije, čelnici FSS-a odmah reagovali i kod rukovodećih ljudi Međunarodne fudbalske federacije FIFA obezbedili zabranu igranja takvog susreta.

FSS dodaje da je povoljna okolnost bila činjenica da su u Beogradu boravili visoki izaslanici FIFA Eva Paskije i UEFA Per Ron Omdal.

Paskije je, kako se navodi, odmah pozvala najbliže saradnike iz sedišta FIFA u Cirihu i usledila je konkretna reakcija - da ne dođe do susreta između svojevrsne selekcije Kosova i Brazila.

Prema statutima FIFA i UEFA, samoproklamovana država Kosovo nije član UN, pa tako ne može biti član fudbalskih porodica, dok je odigravanje prijateljskih međunarodnih utakmica u nadležnosti nacionalnih fudbalskih saveza, koji su članice FIFA i UEFA.

FSS navodi da nije dao, niti će dati saglasnost za igranje utakmica toj selekciji Kosova.

FSS je danas uputio i dopis Fudbalskom savezu Brazila, u kojem ga obaveštava da samozvana država Kosovo nije član UEFA, FIFA i UN i da eventualno ugovaranje takve utakmice može da ima nesagledive štetne posljedice.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се