Широм затворених очију – Пут без путовања

Наша саговорница је списатељица Гордана Малетић која пише за децу од 1982. године.

Објавила је преко тридесет књига, а најважнији жанрови у којима се огледа су кратка прича, приповетка и роман. Објављује и поезију, путописе, разговоре с писцима и биографије. Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду на групи за југословенску и општу књижевност. 

Посебно ћемо причати о њеном најновијем роману „На путу сребра”. У питању је узбудљива и напета прича која нас враћа неколико векова у (ренесансну) прошлост. Поред осталог, у питању је истраживање које открива и какав је био положај људи петнаестог века на овим просторима, при чему се упознајемо са импозантном архитектуром тога времена, али и са историјским личностима и аутентичним начином живота.

У причама о прошлости, али и о садашњости, дотаћи ћемо се једног наобичног места у Ечкој. Доносимо документарну причу о Каштелу Ечка који се налази на 60 километара северно од Београда, у селу Ечка, грађен у енглеском стилу, у периоду од 1816. до 1820. године. Дворац је подигла породица Лазар, а на свечаном отварању дворца свирао је чувени Франц Лист. Данас је ово старо здање потпуно реновирано и претворено у објекат са аутентичним амбијентом, и инспирисан је аристократском прошлошћу. Дворац је мешавина модерног и средњевековног дизајна и има велелепни парк који окружује целокупно здање. Бројне су приче везане за његову прошлост. А посебно су, у Каштелу, занимљиве прославе нових година па и ове предстојеће, о чему вас информишемо у емисији.

Кроз емисију воде, Јована Зец и Петар Протић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво