Обрати пажњу!

Дабар као необична штеточина у Србији.

Ова паметна и вредна животиња, везује се за северноамерички континент, али, стицајем окoлности, полако постаје тема вести у нашој земљи, и то због штете коју може да направи. Дабар је, наиме, аутохтона врста са ових простора али је због људског немара нестао пре једног века. Недавно је враћен у Војводину где се намножио и почео да прави проблеме пољопривредницима. Дабар није једина животиња која живи код нас, а за коју већина не зна да је строго заштићена законом. О овоме разговарамо са др Миланом Пауновићем, директором Природњачког музеја у Београду.

У наставку вас позивамо да се придружите истраживачкој експедицији Друштва за заштиту и проучавање птица Србије, која тренутно борави и прикупља податке на Голији.

У „Временским капсулама” помињемо Битлсе, Лису Стенсфилд и Џоа Волша, а пред крај сата сазнајемо новости са улица Београда од Јоване Зец.

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво