Обрати пажњу!

За нешто мање од 70 хиљада будућих средњошколаца, у понедељак су почела полагања мале матуре.

После теста из српског односно матерњег језика, данас је тест из математике, а у среду комбиновани тест из хемије, физике, историје, географије и биологије. У средњим школама и ове године има више места него будућих средњошколаца, али интересовања нису тако једнако распоређена. Колико год да је у садашњем систему образовања овакво тестирање важно, многи наставници кажу другачије; ђаци навикнути на тестирања до 45 минута трајања, сада су под великим стресом и притиском. „Вијање” добрих закључних оцена, припремни приватни часови, попуњавање рупа „на брзака” у осмогодишњем школовању... и даље се чини да нисмо пронашли магичну формулу задовољавајућих критеријума, прилагођености градива и објективности процене знања. У првом сату емисије причамо о малој матури и великим одлукама које породице и будући средњошколци доносе ових дана.

У данашњој емисији вас водимо на разна занимљива места, а идеје за то дајемо у „Културном водичу”. „Временску капсулу” посвећујемо музичкој икони Полу Макартнију који данас пуни 77 година. Ту је и ново издање рубрике „Шта каже мрежа”, o томе како Инстаграм и Јутјуб звезде које једу брзу и нездраву храну у промотивне сврхе, утичу на публику.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]