Обрати пажњу!

Србија годишње увезе 400 тона белог лука, црног лука 10.000, а кромпира 40.000 тона.

Бели лук увозимо из Кине, црни из Перуа, парадајз из Буркине Фасо. Ту није крај листи увозног воћа и поврћа, а сви они ниским ценама гуше домаћу производњу. Како да повећамо удео домаћег воћа и поврћа на нашем тржишту? Субвенције, добра реклама, али и рад на квалитету - бар толико је потребно, кажу стручњаци. За почетак, и да поштујемо светске стандарде третирања пестицидима, јер ако се домаћа јабука прска више од 16 пута, уместо три - нешто не ваља. О томе причамо у првом сату емисије.

У наставку и другачије теме. Поред „Културног водича”, очекују вас занимљивости из света музике; рубрику „Временска капсула” посвећујемо албуму „Viva la vida or death and all his friends” групе „Coldplay”, објављеном пре тачно 11 година. Ту је и ново издање рубрике „Шта каже мрежа”, o актуелностима у дигиталном свету.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво