Обрати пажњу!

Зашто пчеле убрзано нестају?

Од пчела зависи трећина хране коју једемо, а бројност њихове популације нагло опада што изазива забринутост не само стручњака већ и јавности. Нажалост, без обзира на упозорења и мрачне предикције о којима се све више говори, пољопривредници и немарни појединци десеткују број ових корисних инсеката чија је популација у Србији од прошле године пала за више од 25%.
Ако бисмо овако наставили, за 50 година бисмо остали не само без меда, већ и без већег броја намирница које чине нашу свакодневну трпезу. О овоме смо разговарали са Александром Затезало, ентомологом у Заводу за заштиту природе и Сабином Керић из удружења „Еконаут”, она нас је провела кроз „Музеј мртве природе” који симулира будућност без намирница које конзумирамо захваљујући опрашивању.

У наставку емисије и другачије теме. Поред „Културног водича”, очекују вас новости из света музике у рубрици „Временска капсула” коју посвећујемо Реју Чарлсу. Ту је и ново издање рубрике „Шта каже мрежа”. 

Водитељ Ружица Врховац

 

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво