Визија

Фестивал девете уметности Стриполис почиње сутра у Зрењанину у просторијама Културног центра Зрењанин.

Љубитеље стрипова и све заинтересоване посетиоце ове године очекују промоције стрип издања, радионице стрип цртања и илустрација, тематске трибине, гостовања релевантних домаћих аутора и стваралаца из ове области, филмске пројекције, изложбе, али и продаја стрипова издавача који ће, поред богате понуде, за посетиоце припремити и специјалне попусте. Са уредником часописа и аутором овог пројекта Бранком Ђукићем разговарала је Јована Зец.

Ове године Битеф се бави темама које изазивају дубоку забринутост, а то је чињеница да је свет у коме живимо - свет екстремних идеологија и режима. Овогодишњи фестивал ће трајати још три дана, публика ће бити у прилици да погледа представе из 10 различитих земаља, којима ће се представити аутори који су већ добро познати београдској публици, али и нова Битефова открића. Ми на пола пута - сумирамо утиске.

У оквиру догађаја „Откривамо Алмашка дворишта” који ће се одиграти ове суботе, Новосађани ће имати прилику да завире иза затворених капија старих кућа у Алмашком крају. Идеја је да се покрене прича наслеђа старог језгра Новог Сада, те да се ова дворишта испуне културним и уметничким садржајима као јединствена прилика да грађани виде ове специфичне микро амбијенте, о чему ћемо разговарати са Иваном Волић, организаторком догађаја. 

Кроз емисију води Петар Протић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво