Визија

Интервју: Ненад Илић, свештеник, најава 17. фестивала Шумес и Смотре сомборског ликовног стваралаштва

Ђакона Ненада Илића на фејсбуку прати на хиљаде корисника ове друштвене мреже. Он на свом профилу разговара и дискутује о духовности. Тако је настала књига „Facebook проповеди и духовни chat” која садржи Илићеве фејсбук „проповеди”, али говори и о комуникацији на друштвеним мрежама. Kроз ову књигу читамо покушаје да се разјасни сопствено биће, кроз једну, за дехуманизовани свет, заборављену категорију: духовност. О књизи, о важности заједништва, о улози друштвених мрежа у данашњем свету, о комуникацији и духовности са Ненадом Илићем разговара Јелена Kнежевић.
Породица бистрих потока, јединствена уметничко-еколошка комуна на овим просторима, организује од 24. до 26. августа на обронцима Рудника 17. фестивал Шумес, којим упозорава на цивилизацијску кризу и неопходност нове солидарности ради узајамне помоћи. Под слоганом „Присутност из неприсутности”, 17. Шумес указује да је свет ушао у велику кризу и не жели да изађе из ње зато што поседује знања из постојеће истрошености и брзине која нас води у провалију. О томе је са оснивачем Породице бистрих потока и Шумеса разговарала Александра Гловацки. Отићи ћемо и до Сомбора где се, у културном центру Лаза Kостић у оквиру 6. Сомборског салона одржава смотра сомборског ликовног стваралаштва. Селектор је ликовни критичар и историчар уметности из Новог Сада, Сава Степанов.

Kроз емисију води Јелена Kнежевић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво