Визија

Речници као слике света и Дунав Филм Фест

У Галерији науке и технике САНУ постављена је занимљива изложба у склопу Међународног конгреса слависта под називом „Српска лексикографија од Вука до данас”.

Врло детаљан ауторски рад показао је научну димензију начина на који се српска лексикографија развијала током 200 година, и њену културне-историјске карактеристике. Кроз речнике се може видети историја наших назначајнијих институција, јер је један од првих задатака Друштва српске словесности био управо да се формира велики Речник о чему ћемо разговарати са коаутором изложбе, научним сарадником Института за српски језик др Ненадом Ивановићем.

Светлана Младеновић била је на првом фестивалу „Дунав Филм Фест - Смедерево 2018” где се филмови приказују на отвореној сцени у цитадели деспота Ђурђа Бранковића. Ова манифестација је, по свему судећи, почетак битног фестивала који ће трајати годинама и повезивати поштоваоце филмске уметности. А све до четвртка, 23. августа, публика ће на неколико локација моћи да погледа најзначајнија актуелна остварења седме уметности подунавских земаља, који ће бити премијерно приказани. А већ су имали представљања на највећим европским фестивалима ове године. Најбољи филм на фестивалу биће награђен наградом „Дунав 2860”, која симболично означава дужину реке Дунав у километрима у њеном целом току.

„Катарке Београда” збирка су прича Гордане Малетић о Београду и умећима његових становника, у издању „Лагуне”. Од грнчара до путописаца, од свирача до филмаџија, од бициклиста до аласа, од шегрта до научника - овај историјски мозаик о животу познатих и непознатих Београђана, сагледан кроз њихове занате и умећа, препоручује Светлана Младеновић.

Кроз емисију води Петар Протић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво