Летња башта - преподне

Да ли туристи локалцима неког места стварно делују као „легални ванземаљци“ из Стингове песме?

Да ли их је могуће препознати, како је Радмила Караклајић певала, по начину на који нешто питају или по томе коју марку пива пију? Милица Ђилас је пресретала пролазнике у Новом Саду и покушала да погоди ко је ту домаћи, а коме је овај град на мапи путовања - само успутна станица.

Да ли сте се икада запитали зашто се баш гранчице храста уносе као Бадњак пред Божић? Зашто куцамо у дрво и кажемо „да не чује зло"? Одговоре ћете чути у причи Милене Милићевић.

Фотографије лица 77 савременика песника и писца Љубивоја Ршумовића, које је забележио својим фото-апаратом, сви заинтересовани могу да виде у Галерији РТС у Таковској 10 до 19. августа. Причу о овој изложби постављеној у знак поштовања према 60 година плодоносног рада једног од најпознатијих књижевника нашег времена испричаће Марина Зец.

„Гласник” нам се јавља из Кладова где ће, у организацији Општине и Туристичке организације овог града, од 20. до 22. јула бити одржан 13. Етно фестивал.

У преподневном делу Летње баште са вама је Весна Алексић.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво