Визија

Српски културни центар у Пули, Милена Дравић на Палићком филмском фестивалу, Београдска перформанс сцена од 70-тих до данас у ДОБ-у, нова књига Весне Алексић.

Соња Тодоровић Шегрт, која тренутно борави на Филмском фестивалу у Пули, директно ће се укључити из Српског културног центра у Истри и представити актуелне и будуће пројекте ове институције.

Центар је отворен у априлу 2014. у оквиру шестог фестивала Дани српске културе са примарном идејом да се младим људима омогући да у једном мултифункционалном простору развијају и реализују своје идеје и да се баве креативним пројектима из области ликовне, видео, медијске продукције књижевне, музичке и свценске уметности.

Милену Дравић смо у понедељак слушали из Пуле, а данас је већ на Палићком фестивалу, где се такође отвара изложба о њој, њеним филмовима и улогама; осим тога, Милена је дугогодишња председница Савета овог Фестивала, па је Јелена Кнежевић и тим поводом са њом разговарала.

У Галерији београдског Дома омладине од вечерас можете погледати изложбу „G12HUB: Београдска перформанс арт сцена”, која представља нове уметничке праксе 70тих у Србији, кроз серију видео интервјуа са протагонистима тадашње уметничке климе, као и преглед рада савремених домаћих перформера, о чему говори Дејана Јочовић.

Нову књигу Весне Алексић, „Сазвежђе виолина”, представља Светлана Младеновић.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво