Визија

Књигаоница, Инфант фестивал и изложба у „Дрини”

Књига „Политика за децу - све што нисте ни знали да желите да знате о родитељству данас" ауторке Јоване Папан отвара простор за другачија размишљања.

Наша саговорница Јована Папан уређује сајт за родитеље Детињарије, има диплому Факултета музичке уметности и радно искуство новинара, уредника и колумнисте у часописима за децу и родитељство, као и у НИН-у. А њена књига прва је у новој едицији Службеног гласника „Књигаоница". Ова едиција је, како сугерише издавач, намењена „родитељима са читалачким навикама, храбрим да испитују стварност, поштују уметност, схватају значај културе у одрастању своје деце". Прва издата књига бави се „дечијим” темама као што су свет играчака, цртани филмови и васпитни трендови са културолошког, друштвеног и политичког аспекта.

У Новом Саду вечерас почиње 45. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра - ИНФАНТ. Овај позоришни фестивал, који се развио из фестивала „Мало позорје”, представља јединствен спој несвакидашње позоришне интерпретације, некласичног приступа глумачког изражавања и модерног језика театра. Свечано отварање је у Српском народном позоришту у 21 сат, детаље доносимо у другом сату емисију.

Дејана Јочовић води на изложбу „Пролећни врт тајни" Николе Џафа која је отворена у београдској галерији „Дрина". У питању је кондензована ретроспектива Џафовог опуса, а конкретна асоцијација била је опера Хијеронима Боша, „Врт земаљских уживања”, чији се свет буди на упозорење и поимање зла, али остаје немоћан да избегне незаустављиву људску машту.

Јелена Кнежевић укључиће се директно са Другог по реду фестивала „Равно село” који се одржава под слоганом „Селом круже филмске приче" (у Равном Селу) и где долазе бројни истакнути гости из света кинематографије.

Са вама је Петар Протић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво