Визија

Интервју: Дениз-Мари Ордвеј, награђивана новинарка

Дениз-Мари Ордвеј, уредница у Центру за медије и политику Шоренстин на Универзитету Харвард је награђивана новинарка и истраживач.

Ордвеј је пре доласка на Харвард, радила у Орландо Сентинелу и Филаделфија Инквајереру. Била је ужем избору за награду Пулицер 2013. године у категорији локалног новинарства за серију чланака о малтретирању студената на Универзитету Флориде због којих је оставку поднео председник тог универзитета. А њена кључна тема данас, о којој држи предавања по свету, јесте како да новинари буду довољно свесни тачности преношења информација које, пре свега, проистичу на основу анализа јавног мњења.

Конкретно, Ордвеј је у Београд дошла да би водила радионицу у Удружењу новинара Србије на тему коришћења истраживања јавног мњења и научних радова у новинарству. Поред осталог, говорила је о томе какве се манипулације крију у истраживањима јавног мњења која су врло честа у Америци и спроводе их новинари. Разговор са овом харизматичном новинарком доноси Јована Зец.

Кроз емисију води Петар Протић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво