Сваштара

Припреме за упис на факултете

До првог уписног рока на државним факултетима остало је мање од месец дана. Mатуранти који још нису похађали припремну наставу, на појединим факултетима то и даље могу. У којој мери су ове припреме ефикасне и колико коштају? Једна од високообразовних институција која је још пре неколико месеци почела са припремним часовима за будуће студенте је и Факултет организационих наука у Београду. На ову тему, у „202 повода", са деканом ФОН-а, др Милијом Сукновићем разговара Ружица Врховац.

После Беча, Музеј илузија који забавља и едукује посетиоце свих генерација, отворен је и у Београду у Нушићевој 11 са више од 70 експоната. Соба огледала, калеидоскоп, соба која мења перцепцију величине особе, дидактичко-логичке играчке и загонетке, само су део експоната и забавне понуде новоотвореног Музеја илузија, о коме данас говори наш репортер Марина Зец.

Весна Парезановић Алексић нас у рубрици „Да си жив и здрав" данас подсећа на чињеницу да су бројна истраживања показала да боравак у природи одлично утиче на здравље целог организма, али и на психу. Природа помаже да умањимо здравствене тегобе које погађају највећи број људи, а међу њима су кардиоваскуларне болести, гојазност, висок крвни притисак, стрес, депресија, напетост, укоченост врата и мишића. Посебне користи нас очекују ако смо у природи активни.

Један од играча наше фудбалске репрезентације који ће наступити на Светском шампионату у Русији је и Душко Тошић, који је имао одличну сезону у Бешикташу, говори за „Много смо најјачи".

Водитељ: Душица Мијатовић
број коментара 0 Пошаљи коментар