Повишен тон

Како деца чувају природу?

Прошле недеље, друга генерација учесника Академије за природу боравила је у Националном парку Тара. Уз асистенцију Светске организације за природу, Војводина и Србијашума, ученици и наставници из по две школе из заштићених подручја Фрушка гора, Ђердап, Тара, Специјални резерват природе Горње Подунавље и Предео изузетних одлика Авала представили су своје идеје и пројекте како би освестили људе и промовисали своје заштићено подручје. У сарадњи са управљачима заштићених подручја, амбасадорске школе спроводиле су пројекте у оквиру којих су организовале часове у природи, изложбе, спортске догађаје, вршњачку едукацију, снимали кратке филмове и друге активности, са циљем да боље упознају биолошку разноврсност заштићеног подручја из којег долазе, а истовремено га и промовишу. Разговарали смо са децом, наставницима и организаторима о томе како у локалним заједницама знањем и преношењем знања могу да се спасу сове и друге важне животињске и биљне врсте, повећа одговорност загађивача и спречи злоупотреба природних ресурса.

Иза 15 часова, у рубрици „Датум, време, место" слушаћете причу посвећену српском песнику и родољубу Владиславу Петковићу Дису.

У четвртак, 21. јуна, у новобеоградском Театру на Сави биће одржан једнодневни фестивал за децу Позоришна дугодневица 2018. У оквиру главног програма фестивала биће одиграно пет бесплатних представа за децу, док ће пратећи програм подразумевати луткарске радионице, драмске радионице, радионице за прављење сценографије, маскенбал, анимације. У току је и конкурс за учеснике, а о детаљима ћемо говорити у другом сату емисије.

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво