Ars, Artifex

Фестивал „Накултивиши се” за викенд у Београду, Равно село филм фестивал у јуну

Босанскохерцеговачки редитељ Елмир Јукић, редитељ филма и представе „Жаба” отвориће треће издање фестивала „Накултивиши се!”, 26. маја у Дорћол Плацу. Предавањем „Филм као одбрана од света који се распада” отпочеће трећи по реду регионални уметнички фестивал едукативног карактера „Накултивиши се!”. Дарко Лунгулов, сценариста и редитељ филмова „Тамо и овде”, „Споменик Мајклу Џексону”, један од сценариста и консултант режије на филму „Добра жена”, одржаће мастерклас филмске режије, а са посетиоцима ће разговaрати и глумци Марко Мандић и Светозар Цветковић, продуценткиње Јелена Митровић и Јована Николић, док ће драматург Димитрије Kоканов водити мастерклас драматургије у процесу. Пратећи програм фестивала су изложбе и пројекције студентских филмова. Сви програми фестивала су бесплатни, а у емисији их представљају организатори.

Друго издање Равно Село филм фестивала биће одржано од 23. до 25. јуна у војвођанском Равном Селу. Реч је о фестивалу првог филма, па ће у главном такмичарском програму бити приказани дебитантски филмови који се такмиче за награду Златни клип. Фестивал је основао глумац Лазар Ристовски са циљем да обнови у пожару настрадали Дом културе у родном Равном селу и да житељима тог места и околине пружи прилику да виде актуелну домаћу и регионалну филмску продукцију.

Kроз емисију води Јелена Kнежевић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво