Повишен тон

Зашто је апликација за заказивање и плаћање вожње трн у оку таксиста, и раде ли легално?

Након недавног инцидента у ком су непознати таксисти напали возача Car:go фирме, а епилога још нема, остају отворена питања законитости и правила по којима једни и други функционишу. Таксисти најављују (и одржавају) протесте јер сматрају да су апликације за договарања и плаћање превоза попут Car:Go нелојална конкуренција, да је њихов рад третиран и другим законом (као ванлинијски лимо-превоз, што спада у област Закона о туризму), насупрот, како тврде, много ригорознијем и „скупљем” Закону о друмском превозу путника којим је регулисан рад таксиста. Обе стране имају своје аргументе и образложења свог функционисања а где су у тој причи корисници и ко их штити од лоших или прескупих вожњи разговарали смо са Сашом Кнежевићем, заменикoм председника Уговорне привредне такси коморе Србије и Вукoм Губеринићем, оснивачeм и директорoм Car:go компаније a чућете и саопштење из Сектора туристичке инспекције.

Дискотека код Лазе Шећера била је прва на Балкану, а у Београд је донела нови дух ноћног живота и пре чувеног њујоршког „Студија 54". Отворена је 1967. године а причу о њој слушаћете у рубрици „Датум, време, место".

У другом сату емисије причаћемо и о предстојећем Ноћном базару у Новом Саду на коме ће своју креативност и вештине са посетиоцима поделити уметници, кувари и произвођачи рукотворина.

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво