Сваштара

Нови пројекти – стари сјај ПГП-РТС

ПГП - РТС, најпознатија и најстарија дискографска кућа у Србији, тренутно ради на великом броју нових пројеката а поклања се посебна пажња и старим издањима. Све је већи број реномираних имена наше музичке сцене која се окрећу ПГП-у, и чијим учешћем се, полако али сигурно овом сегменту РТС-а враћа стари сјај. Шта све занимљиво спремају у наредним данима, рећи ће нам директор ПГП РТС-а Владимир Граић, са којим разговара колегиница Ружица Врховац.

„Сомборске музичке свечаности" отворене су 14. априла и затварају се данас. Фестивал је настао 1961. године на темељу старије манифестације - Сомборских музичких вечери и од тада окупља бројне извочађе, увек у априлу. Данашњи сегмент манифестације одржава се у сомборском Народном позоришту а детаљније о томе прича нам колега Петар Протић.

Сутра се у Београду одржава 31. Београдски маратон. Дејан Николић, директор Маратона, и сам је некада био успешан атлетичар, а сада за слушаоце Двестодвојке сажима нека од искустава из своје богате каријере, најављујући посредно сутрашњи догађај. Рубрику „Много смо најјачи" припремио колега Дејан Булајић.

Авалски торањ је продужио своје радно време за четири сата у односу на зимски период, тако да посетиоци сада могу да се попну од 9 до 20 сати. Осим посете видиковца на 122. метру и кафе бара на 119. метру торња, подсећамо да су туристима од прошле сезоне на услузи спортски терени, теретана на отвореном, дечји парк, сувенирнице и туристички инфо центар ТОС-а, као и кафеи са летњим терасама. Комплекс торња на Авали радиће до 20 часова свакодневно током трајања сезоне која се завршава 1. новембра. Детаљније о томе прича нам колегиница Марина Зец.

Музичару Крису Синглтону је потпуно одвртање славине показало да има алергију на одређене звукове. Ова врста алергије није много позната али је свакако присутна у животу многих од нас. Шта је алергија на звук прича нам, у рубрици „Да си жив и здрав" колегиница Дејана Јочовић.

Петком у Србији има прегршт концерата. Али, за оне који желе нешто више од обичне свирке - у Београду ће бити одржан хибрид концерта, представе, физичког театра и уметничког перформанса, док ће у Зрењанину бити уприличен електроакустичарски кабаре/концерт. Детаљније о томе сазнајте у рубрици „Пази, свира се" нашег колеге Владимира Тодоровића.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво