Сваштара

Звучни архив Радио Београда на изложби „Београдски месец фотографије”

„Ретроспектива YU Rock фотографије на омотима плоча” је изложба организована у оквиру фестивала фотографије под називом „Belgrade Photo Month”. Замишљена као својеврсно фотографско путовање кроз историју рок музике ових простора, изложба обухвата фотографије са омота плоча које су настајале од 60-их година прошлог века до данас. Звучни архив Радио Београда је за потребе изложбе уступио плоче а о томе шта још можете видети на овом фестивалу, прича нам ПР манифестације Стефана Бјелогрлић у рубрици „202 повода”.

Говорићемо данас о још једној изложби у оквиру овог фестивала: „Традиција Словена”. Аутор је руски уметник Илмар Статерер који живи у Белом Блату. Реч је о презентацији прве фазе пројекта „Serbia's CraftBeat”, чији је циљ промовисање српске културне баштине широм света. Пројекат приповеда о традиционалним српским занатима, местима у којима се они развијају, људима који чувају традиције својих предака. Свечано отварање је поподне, у београдском Руском дому, у оквиру главног програма фестивала „Belgrade photo month”. О изложби нам говори сам аутор.

Да криптовалуте и у нашој земљи привлаче велику пажњу јавности, доказала је поставка двосмерног биткоин и лајткоин банкомата у Београду. На углу улица Кнеза Милоша и Краља Милана се налази једини банкомат на ком је могуће купити и продати најпопуларније криптовалуте на свету. Иновацијама овде није крај, а о томе како Београђани реагују на нови банкомат, иновације уопште и иновације у свету финансијског трговања, сазнаћете од нашег репортера Владимира Тодоровића.

„Козплеј” је такмичење у ком учесници сами праве, а онда се и облаче у костиме својих омиљених јунака из света филмова, стрипова или књига. Ова такмичења су актуелна широм света, а Јелена Ћопић је једна од наших најпознатијих козплејера. Учествовала је и освојила велики број награда на козплеј такмичењима, фестивалима и конвенцијама фантастике како код нас тако и у иностранству. Била је и судија на неколико такмичења. Са њом је за рубрику „Господо, Амбасадор Србије” разговарао Марко Мирановић.

„Гарден флора” је вашар цвећа и старих заната, који ће бити одржан у Суботици, од 19. до 22. априла. Организатор ове пролећне манифестације је „Удружење сељака Суботице”. Детаље ћете чути у последњем сату емисије.

Колико дајете себе другима? Да ли је то нешто што нас чини бољим људима или можда полако губимо себе? Оснивач социологије Огист Конт дефинисао је алтруизам као љубав и бригу о другима, док је бригу искључиво о себи смтрао себичношћу. Како наше друштво данас каналише однос ка себи и другима, у рубрици „Мода 202” Оливере Перић.

Чућете данас и афоризме Петра Лазића, редовне рубрике „Културни водич”, „Спорт 202”, сервисне информације, и наравно много добре музике.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво