Сваштара

„Шамарчина” премијерно на Двестадвојци

Ексклузивно у „202 повода” премијерно емитујемо нови сингл групе „E-Play” 'Шамарчина'. Гост нашег студија је Маја Цветковић, фронтмен овог бенда који спада у оне који одолевају времену и постају све бољи. Какве су реакције на нову песму, да ли се још нешто крчка у њиховој алтернативној рок кухињи и има ли концерата у роковнику сазнаћете у разговору који води колегиница Ружица Врховац.

Марта Аврамовић, деветнаестогодишња студенткиња електронике, програмер и особа пуна идеја, творац је изума „Слепи штап”, помагалa за слепе и слабовиде особе. Осмислила га је за потребе једног такмичења, са жељом да помоге онима којима је помоћ неопходна. За свој рад добила је пет награда и признања. Марту Аврамовић и њен изум у рубрици „Господо, Амабасадор Србије” представља Оливера Перић.

Београдска тврђава отвара врата посетиоцима. Након зимске паузе, свих седам објеката на Београдској тврђави поново је доступно за посетиоце, а почела је и нова сезона у Дино парку. У сваком од објеката посетиоце ће чекати презентери „Београдске тврђаве", који ће их упознати са објектима, историјским околностима и разлозима њиховог настанка, као и са поставком која се налази у њима. Осим појединачних карата, ЈП „Београдска тврђава" нуди посетиоцима и куповину обједињене улазнице за пет објеката на Београдској тврђави (Кула Небојша, Сахат-кула, Римски бунар, Велики барутни магацин и Војни бункер). Детаљније о томе прича нам колега Влада Тодоровић.

Центар за културу Гроцка расписује ликовни конкурс намењен деци и младима са територије општине Гроцка, са темом „Моје окружење 2018 - различитост и богатство нашег културног наслеђа", у оквиру манифестације „Дани европске баштине". Циљ конкурса Центра за културу Гроцка је подстицање деце и младих да упознају и истражују своје окружење, и на креативан начин прикажу сопствено виђење вредности непосредног окружења у коме живе. Конкурс је отворен од 1. априла до 15. маја, а групна изложба најуспелијих ликовних остварења биће одржана у „Ранчићевој кући" током септембра, у оквиру прослављања „Европске године културног наслеђа". О томе данас разговарамо са ауторком пројекта Зорицом Антић.

Да ли имате неку фобију? Чини се да данас свако поседује страх од нечега, па се чак појавио и страх од фобије. Код неких страхова може да нам помогне самопоуздање, док се негде морамо обратити стручњацима. Како победити своје фобије прича нам, у рубрици „Мода 202", колегиница Оливера Перић.

Држава - да ли та реч долази од речи „одржавати" или „држати"? И ко кога ту држи? Ова тема је неисцрпна инспирација мајсторима сатире, па се логично њоме бавио и наш колега Петар Лазић, чије ћете афоризме моћи да чујете у рубрици „Перино перо".

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво