Ars, Artifex

У емисији: Славенка Дракулић у Београду представила нову књигу, Дан Драмског програма Радио Београда, Акаш Одедр, лондонски кореограф гост Фестивала игре и изложба о Влади Дивљану

Kњижевница Славенка Дракулић дошла је у Београд на једна дан како би представила своју нову књигу „Милева Ајнштајн, теорија туге” у којој је оживела генија Алберта Ајнштајна и његову породицу. Пред нама је опипљива, стварна, пуна живота, али и депресије, меланхолије и љубави Милева, жена у којој се огледају све улоге које жене стално и изнова подносе. Са Славенком Дракулић разговарала је Светлана Младеновић.
Драмски програм Радио Београда данас је обележио Дан радио драме. Том приликом су уручене традиционалне годишње награде Драмског програма о чему извештава Лана Николић.
Лондонски играч и кореограф Акаш Одедра гост је Фестивала игре са представом „Уздизање”, комадом састављеним од четири кореографијe, која је синоћ изведена и у част 60 година Радио Београда 2. Са овом новом звездом савремене уметничке игре разговарао је Петар Протић.
Изложба фотографија „Влада” Горанке Матић посвећена Влади Дивљану, отворена је у Marsh open space-у у оквиру Kонтакт конференције. Фотографије су настајале у различитим фазама, од периода првог албума групе Идоли, као и концерата, првог београдског у СKЦ-у, загребачког у Kулушићу, затим наступа у Дому омладине и Хали Пинки. О изложби и Влади са Горанком Матић разговарала је Јелена Kнежевић, која је и водитељ данашње емисије.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво