Сваштара

Здравко Чолић у 202 повода

Највећа балканска звезда поп музике, популарни Чола, са слушаоцима је поделио утиске о новом 15. албуму под називом „Оно мало среће”. Причао нам је зашто и даље воли креативни део стварања нових песама, зашто се радује турнеји по Скандинавији, али и успоменама које га везују за Радио Београд 202. Разговор је водила колегиница Милена Милићевић.

Од 8. до 20. марта у Абердаревој улици, испред зграде РТС-а, организовани су бесплатни мамографски прегледи за све заинтересоване жене у Београду. Организатор акције је РТС, као покретач кампање „Рак је излечив”, у сарадњи са Министарством здравља и Институтом за јавно здравље Србије. Кампања ће трајати годину дана и циљ је да информише и едукује грађане о значају превенције, правовремене дијагностике и одговарајуће терапије, како би болест била откривена на време и животи сачувани. Детаљније - колега Владимир Тодоровић.

Катарина Матић има 19. година, иде у Вишу музичку школу и већ четири године бави се дебатом. Учестовала је на бројним домаћим и иностраним дебатним турнирима као такмичар и као судија. Прошле године, на дебатном турниру у Мађарској, њен тим проглашен је за најбољи средњошколски дебатни тим на интернационалном турниру у Будимпешти на коме је учествовало преко сто дебатних екипа. То је само један од разлога да се Катарина појави у рубрици „Амбасадор Србије” коју је припремио колега Марко Мирановић.

Покрет горана Новог Сада од 20. до 24. марта 2018. године организује велику манифестацију под називом „28. Новосадско пролеће". Манифестација ће имати три изложбене целине: изложбу цвећа, садница и опреме за хортикултуру, изложбу меда и здравствено-безбедне хране као и изложбу старих и уметничких заната. Детаље ћете чути од представнице Покрета горана Соње Коњовић.

Да ли сте данас расположени? И ако нисте, да ли мислите да је проблем у стању ваше свести или у објективним околностима? Иако сви верујемо да нам је "увек неко други крив", наука сматра да смо за своје ментално стање одговорни пре свега ми сами. Како да утичемо на своје расположење прича нам колегиница Оливера Перић.

Ана Ивановић је недавно добила бебу. Да ли је то први показатељ да грађани подржавају популациону политику државе или тек случајност? А доказ да није лако променити се је и лидер једне странке која је лоше прошла на изборима. Он је био на ивици да поднесе оставку али су чланови странке били на срећу близу па су га спречили у томе. Кваку у феноменима око нас и данас тражи наш колега Драгутин Роквић.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво