Сваштара

О дигиталним уџбеницима у „202 повода“

Увођење дигиталних уџбеника у школе сигурно је револуционарна новина у нашем систему образовања. Како ће се та новина спроводити и када ће дигитални уџбеници заменити класичне, сазнаћемо у рубрици „202 повода" од Гордане Мијатовић, заменице директора Зaвода за унапређивањe образовања и васпитања. Рубрику припрема колега Слободан Игрутиновић.

Удружење грађана „Атина" добило је лиценцу за пружање услуге становања уз подршку, намењене девојкама и женама, жртвама трговине људима и различитих облика експлоатације. Ово је прва лиценцирана услуга за жртве трговине људима у Србији и плод је вишегодишњег напора да се ова услуга препозна као неопходна и незаобилазна у пружању подршке женама, које су преживеле ову врсту насиља. О улози система подршке и како све функционише у пракси, говори наш репортер Владимир Тодоровић.

Једна од највећих легенди Партизана, Иван Ћурковић остаће упамћен као сјајан голман, клупски функционер, председник српског Олимпијског комитета и као човек чији људски и спортски ауторитет надмашује многе, који су у српском спорту много значили. Вања Савић вам открива неке од страница његовог живота и каријере, у рубрици „Много смо најјачи".

У оквиру британске и европске турнеје, концерт британске музичке легенде Брајана Ферија, заказан за 7. септембар у Београду, најављује Ђорђе Милутиновић, директор Штарк Арене.

Избор свежег воћа током зиме је сужен, па у том периоду најчешће посежемо за поморанџама и мандаринама. То је свакако корисно, али мање је познато да уношењем одређене количине мандарина можемо да постанемо лепши, виткији, па чак и паметнији. Како је то могуће, открива Весна Парезановић Алексић у рубрици „Да си жив и здрав".

Колега Драгутин Роквић, у још једном издању „Кваке" објашњава свакодневне друштвене феномене и појаве.

Кроз емисију вас води Душица Мијатовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво