Повишен тон

Живимо у времену када су писање руком, папир и оловка скоро избачени из употребе, нарочито ако више не идете у школу.

У неким земљама (Америка, Финска) је додуше било покушаја да и у основним школама писање руком буде замењено коришћењем тастатуре и других електронских уређаја а у другим су отворене полемике о томе да ли децу уопште треба подучавати писању?
Са друге стране, спроведено је низ истраживања у циљу откривања утицаја папира и оловке, односно тастатуре на наш мозак која никако нису дала аргументе за протеривање оловке из наших живота. О користима једног и другог начина писања и о томе да ли је реч само о естетици, привржености традицији или ова тема увелико превазилази само та питања разговарамо са проф. др Ранком Раичевићим, председником Друштва неуролога Србије, доц. др Милошем Бајчетићем са Института за хистологију Медицинског факултета у Београду и Весном Гајић, историчарком уметности. Од 16. до 21. марта у Београду ће бити одржан XIX Гитар Арт Фестивал под слоганом „Be Connected". О концепту и програму овогодишњег фестивала разговарамо у другом сату емисије. Рубрику „Датум, време , место" посвећујемо Степи Степановићу, српском војсковођи и војводи рођеном на данашњи дан 1856. године.

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво