Сваштара

Дан жена из ИТ угла или – како охрабрити жене, нарочито студенткиње, да потраже своје место у свету модерних технологија?

Овим питањем ћемо се бавити поводом Дана жена, уз учешће организатора конференције „Женске приче о ИТ". Саговорнице колегинице Ксеније Радовић, биће инг. Ана Трајковић и Наташа Малиновић, из Центра за развој најпознатије ИТ фирме на свету.

Жене су нам у фокусу данас: у рубрици „Господо амбасадор Србије", упознаћете Тијану Милошевић. Својевремено је била најмлађи концерт мајстор Београдске филхармоније. Почела је да свира виолину у четвртој години, Факултет музичке уметности је уписала са 15, ту је и магистрирала, а наступа широм света - самостално и у сарадњи са Немањом Радуловићем.

У рубрици „Топ потоп", где познати састављају своје листе на разне теме које бирају сами, глумица Даница Максимовић је издвојила листу музичара и уметника чији рад посебно цени. Припремила Љиљана Обрадовић.

И гласник ће бити женског рода: из Новог Сада ће се јавити Гордана Кнежевић са информацијама о сајму образовања „Путокази", који се у овом граду организује по 13. пут. Учествоваће, као и до сад, високошколске установе из земље и иностранства, научни институти и средње школе. Сајам подржавају Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Покрајинска влада и Град Нови Сад.

Допринос ће дати и колеге - репортер, Петар Протић ће посетити цвећаре и остала места на којима може да се купи цвеће - и проверити шта је најбоље купити у овом дану.

Драгутин Роквић, у ауторској рубрици „Квака 202" ће објаснити зашто данашњи дан треба славити као Дан Мајки а не као Дан Жена.

Биће и лепих вести, информација из света спорта и културе, сазнаћете ко су хипоходнри и чути много добре музике.

Водитељ Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво