Сваштара

Електронска управа за грађане и могућности које пружа у „202 повода”

Портал е-Управа Републике Србије је намењен свим грађанима и привредницима у нашој земљи. Заказивање издавања и овере докумената су услуге које грађани најчешће користе. Од пре неколико дана аутоматска овера здравствених картица је омогућена свим категоријама осигураника. Погодности платформе су вишеструке, али их велики део грађана још увек не користи. Зашто је то тако и шта све од послова можемо да завршимо без дугих чекања пред шалтерима, чућете од Ружице Врховац.
Милица Ђилас ће посетити Канцеларију за младе општине Чукарица, која организује још један циклус стручне праксе за студенте завршних година високошколских установа и дипломце. Она ће младим људима омогућити да стекну прва искуства и знања која ће им бити од користи у даљој професионалној каријери.
У рубрици „Много смо најјачи" гостује Горан Грбовић, некадашњи кошаркаш, репрезентативац Југославије. Поделиће са нама искуства играња у националном тиму, појединим клубовима и најважнијој утакмици у каријери. Припремила Вања Савић.
Стално нам говоре да живот нема репризу. Оно што се догађа у њему, итекако има. Репризирају се серије, рате кредита, политичари на функцијама, а последњих дана и зима. Како ћемо то поднети кад смо једном ногом већ на мору? Када смо већ спаковали јелке и кренули са дијетом? У сваком случају, што више чистимо снег, мање размишљамо. Феномен српске репризне зиме у својој ауторској радио колумни „Велики Бљак”, коментарише Миодраг Стошић.
Да ли сте знали да одређени положаји при спавању могу да узрокују здравствене проблеме? Зашто их не би избегли и унапредили своје здравље? Прилику за то доноси Милена Милићевић препорукама у рубрици „Да си жив и здрав”. 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво