Сваштара

Млади дизајнери и „Serbia Fashion Week”

Каква је будућност српске модне индустрије и шта се данас очекује од младих дизајнера? Да ли популарност „винтиџ” одевних предмета и „ретро стајлинга” смањује развијање футуристичког одевања? О томе нам данас, поводом конкурса за младе дизајнере под називом „Serbia Fashion Week” говори председница фестивала и Националне коморе за моду Светлана Хорват. Са нашом саговорницом у рубрици „202 повода” разговара колегиница Милица Ђилас.

Школа за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић" у Земуну, добила је саобраћајни полигон за кретање слепих и слабовидих особа. Реч је о једином саобраћајном полигону ове врсте у Београду и Србији. На овом полигону, ученици ће се обучавати за све што их очекује на улици. За ову годину најављено је и постављање семафора са звучном сигнализацијом на 89 раскрсница у Београду. Шта још ова школа може да понуди и која су њена искуства у досадашњем раду, пренеће нам колега Петар Протић.

На Шампионату света у атлетици, које је почело у Бирмингемској дворани, Србију ће представљати и Тамара Салашки. Она ће данас наступити у трци на 400 метара. Биће то лепа прилика за доказивање тркачице из Ваљева, а ми нашим слушаоцима пружамо прилику да нешто више сазнају о њој - у рубрици „Много смо најјачи” коју је припремио колега Дејан Булајић.

Филмови „Издаја" и „Три билборда испред Ебинга, у Мисурију" стижу у наше биоскопе. Први је шпијунски трилер, са Џенифер Лоренс у главној улози, док други за тему има горчину и тугу мајке због нерешеног убиства ћерке. Детаље и награде за слушаоце, сазнаћете после 13 часова.

Да ли уносите селен? Иако спада у ред оних минерала који се ретко када спомињу, јер су га засенили други нутријенти, попут витамина Ц и калцијума, селен игра важну улогу у репродуктивном здрављу, раду штитне жлезде, синтези ДНК, а у исто време је и антиоксидант. О њему причамо у данашњој рубрици „Да си жив и здрав" коју је припремила колегиница Дејана Јочовић.

Петак је дан када трагамо за квалитетним свиркама а у томе вам помаже рубука „Пази, свира се!" Овог петка „Гоблини" свирају у Новом Саду, „Битипатиби" су по први пут у Панчеву, а Дражен Вега поново долази у Београд. Шта нас још од концерата очекује сазнајте уз помоћ колеге Владимира Тодоровића.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво