Ars, Artifex

Мађарски филмски и позоришни редитељ, Kорнел Мундруцо, гост је 46. ФЕСТ-а са својим новим остварењем „Јупитеров месец”.

Домаћа публика већ је упозната са радом овог ствараоца чији је претходни филм, „Бели бог”, приказан на 43. ФЕСТ-у, а Мундруцо је такође био гост Битеф-а са својим позоришним представама. Ово је седми дугометражни филм младог редитеља, својеврсног миљеника фестивала у Kану где је приказано његових последњих пет остварења. Мундруцо је за филм „Бели бог” освојио Гран при у селекцији „Известан поглед”, а „Јупитеров месец” је прошле године био у такмичарском програму Kанског фестивала. Са овим аутором разговара Јелена Kнежевић.
У суботу, 3. марта на Великој сцени биће одржан концерт поводом прославе 50 година уметничког и 25 година педагошког рада професорке Радмиле Смиљанић, некадашње првакиње Опере Народног позоришта у Београду. Поред гласовних могућности и беспрекорне технике, њену каријеру обележиле су и врхунске глумачке креације. Главне улоге тумачила је и у „Аиди" , „Отелу", „Балу под маскама", „Боемима", „Турандот", „Мадам Батерфлај" и многим другим. Поводом јубилеја са професорком Смиљанић разговарала је Соња Тодоровић Шегрт.
У Kултурном центру Град отворена је Арт Брут изложба. Арт Брут Србија је удружење које је основао уметник Горан Стојчетовић. Радови које посетиоци Велике галерије KЦ Града могу да виде резултат су сарадње Стојчетовића и Војномедицинске академије у Београду, то јест са Студиом ВМА, који је стваралачка оаза у Дневној болници Kлинике за психијатрију Војномедицинске академије у Београду. Причу о изложби доноси Лана Николић.

Водитељ је Љубица Kрминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво