Визија

Две приче о књизи

Универзитетска бибилиотека „Светозар Марковић” у Београду је после 25. година купила 150 нових страних књига. Ова библиотека већ две године омогућава својим корисницима прелиставање дигитализоване драгоцене историјске грађе, лидер је у региону када је дигитализација у питању, трећа је највећа библитека у Србији и највећа унивезитетска у региону, због чега изненађује чињеница да већ четврт века нису купили ниједну страну књигу. Још занимљивија је чињеница да од 1991. до 2017. године библиотека није добила средства за куповину нових књига. Које књиге су купљене и да ли је то симболично у односу на број година који је прошао без иновација када je реч о страној литератури, за „Визију" говори проф. др Александар Јерков, директор библиотеке.

Историјски архив у Пироту је почео да прикупља старе књиге, тачније старе школске уџбенике. Циљ акције је да се стари, некада актуелни и коришћени уџбеници сачувају од заборава и уништавања јер представљају и садрже прошле наставне планове и програме, образовно-наставни процес и значајне податке и знања. Идеја је да се школски уџбеници из различитих периода сачувају и послуже за опсежно проучавање школских система и програма свим будућим истраживачима.
 
Ауторка прилога је Марина Зец.
Емисију уређује и води мр Љубица Крминац.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво