Сваштара

Лиценце за аутобуске станице у 202 повода

Све аутобуске станице које до 12. фебруара нису поднеле захтев за добијање лиценце неће моћи да обављају делатност, нити да наплаћују услуге, све док не добију потребан сертификат, који је прописан законом. Шта то значи за путнике, сада када је рок увелико пробијен? Шта је потребно да станице ураде да би добиле сертификат? Овим се бавимо у рубрици „202 повода" коју је припремио колега Слободан Игрутиновић.

Свратиште за децу у Крфској 7а, у Београду, склониште је већ дуго времена за децу и младе којима је тренутно потребно место за преноћиште и окрепљење. Ова институција постаје посебно битна сада, током зимских месеци, када је помоћ потребнија него икад. Каква је ситуација у свратишту, колико деце је збринуто тренутно и колико има места, сазнаћемо уз помоћ колеге Владе Тодоровића.

Жељко Џек Димић је наш глумац, који живи и ради у Њујорку. Након неколико безуспешних покушаја да упише Факултет драмских уметности у Београду, отишао је у Њујорк и дипломирао глуму на чувеном „Ли Стразберг институту за филм и театар". Играо је у бројним америчким филмовима, тв серијама и позоришним представама, и то ликове Американаца, што је реткост за стране глумце. Тренутно припрема монодраму о Београду. Са њим је за рубрику „Господо, амбасадор Србије" разговарала колегиница Јелена Кнежевић.

Град Чачак ускоро очекује Сајам образовања. У сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, школа из Чачка и локалне филијале Националне службе за запошљавање биће представљени универзитети, факултети, академије и високе школе из целе Србије, а све под именом „Индекс". Детаљну информацију ћете чути после 13 часова.

У рубрици „Мода 202" колегиница Оливера Перић је истраживала појам и појаву лицемерја, а колега Драгутин Роквић - проблем са којим су се суочили Канађани, активисти за заштиту животиња, пошто су усвојили мало, слатко прасе по имену Естер, а оно одрасло у свињу.

Ведар дух можда не може да отера облаке и снег али може да нам разведри свакодневницу. Рубрика „Перино перо" и данас покушава да вам покаже светлу страну свега што нас окружује, уз осмех са прстохватом афористичарске горчине и уз много смеха и хумора. У њој слушате материјал Петра Лазића.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво