Повишен тон

Полиција је у току 2017. године искључила из саобраћаја 17 возача аутобуса на екскурзије због тога што су били под дејством алкохола и због прекорачења времена предвиђеног за вожњу.

Овакве податке слушамо сваке године, од како је уведена обавеза да директори школа најкасније 48 сати пре путовања обавесте полицију о екскурзији, а број возача који су искључени претходне године повећан је за више од 50 посто у односу на 2016-ту годину, што је сигурно разлог за забринутост.
О контроли исправности аутобуса и способности возача, дефициту професионалних возача и организацији превоза деце у Србији разговарамо са Александром Раденковићем из Управе саобраћајне полиције, Миланом Божовићем из Комитета за безбедност саобраћаја и Милорадом Антићем, председником Форума средњих стручних школа Београда.
После „Повишеног тона" очекују нас редовне рубрике „Датум, време, место" и „Гласник" - прва је посвећена једном значајном датуму, подизању Топличког устанка, а друга значајној вести из Врања да је Министарство просвете од наредне школске године одобрило Гимназији „Бора Станковић" у Врању упис 20 ученика у ново специјално рачунарско одељење за надарене ученике.

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво