Сваштара

Учесници овогодишње „Беовизије“ – у 202 повода.

Победник фестивала, представљаће нашу земљу на 63.такмичењу за „Песму Евровизије", у мају у Лисабону. Од 75 композиција, селекциона комисија је одабрала 17 и моћи ћемо да их чујемо у уторак - у Центру „Сава" или у директном телевизијском преносу на првом програму наше телевизије. У 202 повода - чућете каква очекивања има Рамбо Амадеус, који на „Беовизији" наступа са Бети Ђорђевић.

Пре неколико месеци смо говорили о комуналном хаосу у подземном пролазу код Вуковог споменика у Београду. Због небриге грађана и надлежних, то место је претворено у дивљу депонију и право ругло главног града. Прошле недеље је на том месту одржана акција чишћења у којој су учествовали радници и машине из три градска предузећа. Како сада изгледа подземни пролаз, провериће наш гласник Вања Савић.

У рубрици „Много смо најјачи" гостује Горан Обрадовић коме припадају велике заслуге за успехе Иване Шпановић. Утицај овог даровитог тренера био је пресудан у сазревању једне од најбољих скакачица у даљ на свету. Забележио Дејан Булајић.

У времену паметних телефона, готово је немогуће бити ван везе. Конекција се шири са телефона на компјутере, таблете, чак и сатове. Ипак, прилике у којима живимо говоре другачије. Јесу ли људи који одлучују о нашим судбинама изгубили везу са реалношћу и играју ли се глувих телефона? Тиме ће се у својој ауторској радио колумни позабавити Миодраг Стошић.

Зима је период када једемо храну која је тежа за варење и често сланија, па више оптерећујемо бубреге. Како да направите баланс у исхрани, смањите употребу соли и сачувате бубреге, сазнаћете од Милене Милићевић у рубрици „Да си жив и здрав".

И за крај, посластица: овогодишњи, 46. ФЕСТ, почиње 23. фебруара и трајаће до 4. марта. Шта нам доноси овај култни филмски фестивал а шта наш програм о Фестивалу, сазнаћете у последњем сату „Сваштаре".

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво