Устанак

Јутро у нашем друштву је лепше и забавније.

Започните дан у нашем друштву, а ми ћемо се потрудити да вас забавимо и информишемо уз музику која истерује из кревета и оне којима није баш до устајања.

Сретење Господње се код хришћана слави на 40. дан од Божића. Српска православна црква слави овај празник 2. фебруара по црквеном, а 15. фебруара по грегоријанском календару. Сретење се славио као Дан државности Србије до настанка Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, након чега је укинут, да би у Србији поново почео да се слави од 2002. године.

Током емисије сазнаваћете све важне информације у вези са прославом Сретења.

Цртица 202 говориће о томе како решавамо проблеме и које начине користимо да их превазиђемо.

Спортске вести пренеће информације са спортских борилишта које је прикупила наша новинарка мр Биљана Шујдовић.

Минивал или - графити доносе ваше мисли, али и афоризме познатих аутора којима ћемо улепшати почетак дана. Приредио Дарко Коцјан.

У рубрици „Много смо најјачи" представиће нам се генерални секретар скијашког савеза Србије Милан Божић. Чућемо како изгледа тренирање скијања у земљи у којој има око 60 снежних дана годишње. Припремио Дејан Булајић.

Какво је време, а како је на путевима, да ли динар јача у односу на евро, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо пружити одговоре.

Ту су и актуелне вести на свака три минута до пуног сата или СТОП ТЕЛЕКС 202, затим Сервис 202 у тридесетом минуту сваког сата емисије, као и домаћа штампа коју ћемо листати уместо вас и одабрати један занимљив текст.

Слушалац из Ниша нам је писао: „Да ли можда знате када ће коначно бити уређен Нишавски кеј? Надлежни су најављивали да ће радови бити завршени у новембру прошле године. Зашто се толико одуговлачи?" Одговоре на ова питања припремила је Слађана Савић у рубрици „Слушаоци репортери".

Гласник 202, Петар Протић, обилази пијацу Меркатор и разгледајући тезге бележи како сада изгледа овај простор након реновирања.

Увек радо слушана рубрика „Квака" Драгутина Роквића и јутрос нам сатирично слика стварност указујући на то шта нам се и зашто дешава и да ли смо сами криви због тога.

За сам крај емисије спремили смо Виц на блиц.

То, наравно, није све. Увек понешто ново сазнамо и одмах објавимо.

Ако желите нешто важно да нам саопштите за вас је резервисан телефон у студију 011-3249-202, или СМС број 064-0202-200 на који можете послати неку важну информацију по цени обичне поруке. Очекујемо да нас пронађете на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202) и јавите нешто важно, нешто од чега ће корист имати сви који нас ослушкују.

Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво