Устанак

Почетак дана биће проткан корисним информацијама, музиком која разбуђује, а ту је и ведра екипа која поправља ваше расположење!

У Цртици бележимо размишљања о огледалу - оном које ће овог јутра бити уперено у нас. Трагичне приче из црне хронике у великом делу могу да буду спречене, али када „нормални и пристојни" у комшилуку и породици ћуте, последице су готово увек исте. Наравно, ово ће служити као покретач нашег даљег разговора, и ваши коментари су добродошли.
Какво је време, а како је на путевима, да ли динар јача у односу на евро, каква је биопрогноза, питања су на која ћемо као и сваког јутра пронаћи одговоре. Вести „Стоп телекс" са свежим информацијама су у три минута до пуног сата, а у блок сервисних вести у сваком сату уврстили смо оно што је важно за грађане када је реч о нестанку струје, воде, изменама у саобраћају и другим стварима битним за организовање дана. Путоваћемо причом широм Србије, најављујући актуелна дешавања у локалним срединама. Ту су и спортске информације уз преглед најважнијих резултата наших спортиста. Припрема их мр Биљана Шујдовић.
За опуштеније теме задужени су „графити" који маме ваш први јутарњи осмех! Преносимо духовите мисли слушалаца емисије „Облак у бермудама" Дарка Коцјана.
Када имате неки проблем, недоумицу, нешто што сами не можете да сазнате или решите а тиче се остваривања разних права и административних послова, Двестадвојка је ту да помогне! Наш слушалац Страхиња обратио нам се поводом свакодневних напорних и дугих путовања на посао. Одговор на питање - када ће линија Беовоза Панчево-Београд бити без преседања, наћи ће се у рубрици „Слушаоци репортери" коју припрема Слађана Савић.
Данас се обележава међународни „Дан зимске вожње бициклом на посао" који повезује градове широм света чији су се становници обавезали да ће што више да иду бициклом на посао, у школу, на факултет... Због саобраћајних гужви и проблема са недостатком паркинг простора који све више грађанима одузима зелене површине, државе се окрећу изградњи бициклистичке инфраструктуре, због чега превоз бициклом има значајан удео у свакодневном превозу. Докле су Србија и њена престоница стигли у усвајању ових здравих навика, говориће наша репортерка Вања Савић.
Позивамо вас да нам и ви јавите неку вест која би могла да буде значајна и другима - телефоном 011-3249- 202, или на СМС 064-0202- 200 (по цени обичне поруке), или мејлом на program202@gmail.com. Контакт преко друштвених мрежа на Твитеру (@ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202).
Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 пошаљи коментар