Сваштара

Колико смо еколошки писмени?

Недавно је обележен Светски дан образовања о заштити животне средине. У Србији се на том пољу, већ дуже време посебно ангажује WWФ - Светски фонд за заштиту природе, који широм наше земље организује Академије за природу. Гост „202 повода" је Горан Секулић, задужен за јавне политике WWФ програма у нашој земљи, са којим разговара Ружица Врховац. Повод више за овај разговор су три недавно откривене локације, на којима је тајно складиштен отровни отпад, на територији Војводине. Свакако довољан разлог, да се запитамо да ли смо и колико еколошки писмени?

До 2. фебруара ОШ „Алекса Шантић" је домаћин деци из Кине, која долазе из Дечјег културног центра у Пекингу. Гости су учествовали у приредби поводом школске славе „Свети Сава", а пошто је ту и прослава кинеске Нове године, деца су ангажована у припреми посебног програма. О каквом програму је реч и каква је атмосфера у школи, сазнаћемо од наше репортерке Милице Ђилас.

У Словенији је почео Европски шампионат у футсалу. Селектор наше репрезентације Горан Иванчић слушаоцима Двестадвојке открива неке од момената у свом спортском сазревању. Рубрику „Много смо најјачи" припремила је Биљана Шујдовић.

Сигурно су вам мама или бака, док сте били прехлађени, саветовале да поједете макар мало топле супе да би вам било боље. Следећи пут не одбијајте, јер су научници установили да неколико кашика укусне супице заиста може да помогне. О лековитости супе у рубрици „Да си жив и здрав" говори Весна Парезановић Алексић.

„Квака" се данас бави резултатима до којих су дошли дански научници у вези са мушко-женским односима, достигнућима светских и наших биолога, као и снимцима са интернета који привлаче велику пажњу. Аутор је Драгутин Роквић.

Из данашњег садржаја издвајамо и најаву концерта групе „Самостални референти", која 9. фебруара славе свој 22. рођендан.

Водитељ: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво