Сваштара

Такмичење тинејџера у познавању банкарства: изазов за школе

Европска Удружења банака припремила су такмичење за младе коме је циљ ширење свести о значају благовременог финансијског описмењавања. Ове године први пут ће бити организован „Европски квиз новца”, у ком ће учествовати 30 земаља: у марту ће бити организовано национално такмичење одељења, а у мају у Бриселу, европско. Ко може да се јави, када и коме, сазнаћете у „202 повода", у рубрици коју је припремила Ружица Зоркић Радичевић.

Желећи да промовише решења урбаних проблема, која се заснивају на модерним технологијама и енергетској ефикасности, општина Стари град је на шеталишту испред центра „Милан Гале Мушкатировић" пустила у рад прву паметну соларну лампу у Србији. Оваква улична расвета обезбеђује еколошко осветљење за пешаке и дечије игралиште у непосредној близини, јер умањује штетан утицај угљен-диоксида, а осим тога штеди новац, будући да елиминише рачуне за струју и трошкове одржавања. Од наше репортерке Вање Савић сазнаћемо шта је још специфично и револуционарно у вези са радом ове лампе и како функционише ова паметна технологија.

Милорад Кривокапић је својевремено био најбољи светски ватерполо голман. Потом се дуго истицао као одличан тренер, а у последњих неколико година је председник Ватерполо савеза Србије. На Олимпијским играма 1984. године у Лос Анђелесу освојио је злато, а четири године раније у Москви, сребро. Прича о спорту га увек враћа на дане детињства у Боки Которској. За „Много смо најјачи" са њим је разговарао Дејан Булајић.

Много тога је већ речено о лимуну и његовом доприносу здрављу, нарочито у зимско доба када почиње сезона грипа и прехлада. Када поменемо лимун, прва асоцијација је Ц витамин и побољшање имунитета. Међутим, овај плод може још много тога да поправи и излечи. Рубрику „Да си жив и здрав" припремила је Весна Парезановић Алексић.

У сатиричној рубрици Драгутина Роквића, сазнаћете чаробну формулу за решавање незапослености, стручне савете за случај да сте остали без дечка, као и то ко је и зашто баш сад иницирао пребројавање врабаца у Београду.

У поподневном делу емисије ћемо најавити концерт групе Shira U'tfila у Музичкој кући Метрополис, а очекују вас и наше Лепе вести, Културни водич, најважније вести из земље и света, спортске и сервисне информације.

Водитељ: Душица Мијатовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво