Визија

Годишњица Библиотеке града

Библиотека града Београда обележила је 87 година постојања што је била прилика за традиционалну доделу награда, а у фокусу емисије су признања за најистакнутијег библиотекара односно најактивнијег читаоца. Тако је награда која носи име оснивачице ове установе, Марије Илић Агапове, додељена др Татјани Брзуловић Станисављевић, библиотекару саветнику, начелнику Сектора набавке и обраде Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић". Док је награда „Читалац године" у категорији деце до 14 година припала једанаестогодишњем Александру Пејчиновићу, дечаку из Новог Београда, док је читалац године у категорији одраслих Владимир Томић са општине Стари град. Признање за најбољег издавача у 2017. години додељено је издавачкој кући „Православна реч" из Новог Сада.

Обележавање годишњице пратило је и представљање најважнијих резултата током протекле године, које постиже мали број запослених у Библиотеци. Иначе, мало је познато да установа своје историјске почетке има већ у 19. веку, а званично је као Библиотека града Београда основана 1931. године. Кроз њене просторије прошло је неколико десетина хиљада наслова и читалаца, који су делили љубав према књизи.

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво