Сваштара

Радио-телевизија Србије, у сарадњи са Министарством здравља Србије, покреће Националну кампању „Рак је излечив“.

Планом Националне кампање „Рак је излечив" предвиђено је: континуирано и интензивирано извештавање о борби против малигних болести у водећим програмским садржајима медијског система РТС-а, организовање тематских јавних трибина и панел дискусија широм Србије, затим „РТС- ов караван здравља", као и неколико хуманитарних акција. Циљеви кампање, која ће трајати годину дана, су информисање и едукација грађана Србије о значају превенције, правовременe дијагностике и одговарајуће терапије, како би код што више пацијената болест била откривена на време, а животи сачувани. Тим поводом, данас ће на Конференцији за медије, у Каменој сали Радио Београда, бити потписан Меморандум о сарадњи Јавног медијског сервиса и Министарства здравља на спровођењу заједнички усвојених задатака и циљева овог пројекта. Више о овој теми сазнајте од поднева у „202 повода”.

Фестивал Егзит проглашен је најбољим фестивалом Европе, објављено је недавно на додели Европских фестивалских награда у Холандији. Егзит је однео победу у главној категорији, у конкуренцији 350 фестивала из више од 35 земаља, гласовима публике и према мишљењу жирија састављеног од људи из светске музичке индустрије. И овогодишње издање, нема сумње, додатно ће допринети позитивном имиџу који Егзит има широм света. Осмоструки добитник Греми награде и наследник музичке легенде и свог оца Боба Марлија Зиги Марли, један је од извођача овогодишњег Егзита. Поред њега, на новосадском фестивалу који ће бити одржан од 12. до 15. јула, наступиће и рок кантауторка Алис Мертон и музичар у успону Џекс Џонс. Кога ћемо још ове године слушати и гледати и које су нам новитете припремили чућете у првом поподневном сату наше емисије.

О музици и концертима - и у редовној рубрици Владимира Тодоровића „Пази, свира се”. У новобеоградској Хали спортова вечерас нас очекује „Belgrade Metal Meeting” - права дестинација за љубитеље тврђег звука! Сазнаћете и ко од српских музичара вечерас наступа у Гронингену и Загребу, на тамошњим фестивалима.

У рубрици „Да си жив и здрав”, Дејана Јочовић нам доноси причу о повезаности радног окружења и здравља. Што се дуже задржавате на послу на коме вам ужасан шеф виси над главом, све су вам веће шансе да се то негативно одрази на ваше физичко, али и ментално, здравље. Како би остали здрави и у доброј форми, важан је и спорт. Репрезентација Србије у карлингу до сад је забележила две победе на Европском првенству у Швајцарској и освојила бронзану медаљу у „Ц” групи. Марко Стојановић, репрезентативац и председник Карлинг савеза Србије, за рубрику „Много смо најјачи” говори о почецима карлинга у Србији. Са њим је разговарала Вања Савић.

Паркиралиште „Вишка”, које је било привремено затворено због реконструкције трга у Вишкој улици, почело је са радом. На том паркиралишту корисницима су на располагању 44 паркинг места, од којих је једно намењено паркирању особа са инвалидитетом. За разлику од досадашњег система наплате, плаћање ће се сада обављати пре преузимања возила, што ће убрзати излазак са паркинга. Како сада паркиралиште изгледа и да ли све функционише провериће наш репортер Петар Протић.

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво